bas2

Bas Kleine

Bas Kleine (Amsterdam, 1963) begint zijn carrière op nogal bijzondere wijze door harmonica te spelen in de succesvolle Nederlandse reggaeband Brimstone . Een album en veel hartzeer later blijft  Bas tijdens één van de tours met deze band in Ierland plakken.

Tijdens zijn tweejarig verblijf in “The Emerald Isle” maakt hij opnames met o.a. Mary Coughlan, Percy Robinson, Hugh McClean, en doet een ontelbaar aantal optredens. Dankzij deze Ierse leerschool periode ontwikkelt hij zich tot een veelzijdig muzikant.

Terug in Nederland speelt  Bas zo’n 150 shows per jaar met de blues-rock formatie Sugar Mama. Dankzij de Ierse contacten sluit hij zich aan bij Albatross met wie hij regelmatig door Europa tourt. In de laatste decennia heeft Bas het podium gedeeld en studio werk gedaan met o.a. The Juke Joints, Jean Paul Rena, Nico Wayne Toussaint, Andy Frasco, Barry McCabe, Molly Hatchett, Lynwood Slim, No Jacks, Hook Herrera.

Sinds 2012 is hij er trots op ook deel uit te maken van Livin’ Blues. In deze band, waar hij al in z’n jonge jaren groot bewonderaar van was, heeft hij de plaats ingenomen van de veel te vroeg overleden mondharmonicalegende John Lagrand.

In 2015 wordt  Bas door de Dutch Blues Foundation uitgeroepen tot ‘Best Dutch Blues Harpist’. Naast zijn eigen band The Harmaniacs maakt hij ook deel uit van de zich regelmatig in Spanje misdragende Rolling Beatmachine waarmee de cirkel compleet is en hij weer terugkeert naar o.a. de reggae .

Guest Players