arend2
Arend Huisman

Arend Huisman

Op zaterdag 23 september 1961 werd Arend geboren in het Leeuwarder Diaconessenhuis. Zijn eerste stappen op muzikaal gebied zette hij op zijn 7e toen hij begon met zingen in het iongens- en mannenkoor “De Kleine Cantorij’, onder leiding vanBob Pruiksma. Dat bestaat  nu nog steeds in een andere vorm onder de naam “Sneker Cantorij”, maar wel met dezelfde dirigent…

Toen hij op zijn 11e de baard in de keel kreeg, besloot hij trombone te gaan spelen bij Brassband Hossanah. Vier jaar later kwam hij in aanraking met Big Band Jelle Buisíng, tegenwoordig Big Band Leeuwarden, en leerde van lichte muziek houden. Al snel daarna besloot hij er zijn beroep van te maken.

Hij kwam via het conservatorium in Groningen, waar hij les had van Sipke Bakker en Eddie Engels, uiteindelijk in Hilversum terecht. Daar werd hij onderricht door Bart van Lier en, tijdens diens afwezigheid, Jarmo Hoogendiik of Toon Roos. Sindsdien heeft hij opgetreden met orkesten van diverse pluimage: o.a. Fluidtekruid,56, Stageband, Dixieland Crackerjacks, Glenn Miller Orchestra, Dutch Swing College Band, Cuby and the Blizzards. New Metronome Big Band, Soul Vaccinatíon. Aces of Syncopation, Andors Jazzband, Limehouse Jazzband, Blaas of Glory, Tubop Tuba, Drum ‘n Brass, Taratata, het Noordpool Orkest en zijn eigen band: Sing, Swing ‘n’ T-bone. Met een aantal van deze orkesten speelt hij steeds regelmatig. Sinds 1997 speelt hij ook tuba/sousafoon.

Naast het spelen leidt hij al zo’n 25 jaar diverse big bands, waaronder BigBand Friesland; nu nog Big Band Zuidwolde.
Tijdens het toeren met de verschillende orkesten heeft hij in veel landen mogen optreden: België, Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, Engeland, Schotland, Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Liechtenstein, Italië, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Uruguay, Paraguay, Indonesië, Maleisië en Thailand.

Lesgeven deed hij ook zo’n 10 jaar in Parnas, het cultureel centrum van Leeuwarden, en doet dat nu opnieuw op particuliere basis. Ook bandcoaching en workshoporkesten leiden is een onderdeel van de praktijk.

Guest Players